ISO 39001
    Sistem upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja - ISO 39001

    Sistem upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja

    Neprestano unapređujte Vaše poslovanje uz pomoć međunarodno priznatog sistema upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja

    Međunarodno priznati standard ISO 39001 utvrđuje zahteve za sistem upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja (BDS), sa ciljem da omogući delovanje organizacije u sistemu drumskog saobraćaja u smislu smanjenja poginulih i teško povređenih u nezgodama na koje organizacija može da utiče.

    Ukratko, standard ISO 39001 pomaže firmama i organizacijama da:

    • Doprinesu nacionalnim i globalnim naporima za prevenciju smrtnih slučajeva i teških telesnih povreda prouzrokovanih saobraćajnim nezgodama;
    • Prikažu sebe kao kolektiv koji izuzetno vodi računa o bezbednosti svojih zaposlenih, svojih klijenata i saradnika, ali i svih građana iz zajednice kojoj pripadaju;
    • Smanje troškove nastale usled saobraćajnih nezgoda, izbegnu organizacionce komplikacije u poslovanju nastale usled tih nezgoda i smanje broj izostanaka zaposlenih sa radnog mesta;
    • Efikasno iskoriste svoje postojeće resurse za doprinos bezbednosti u drumskom saobraćaju.

    Bez obzira na to da li ste se tek sada odlučili da u svoju firmu uvedete standard ISO 39001 ili ste već započeli sa ovim procesom, Mobes Group je tu da Vam pomogne da čitav posao završite mnogo lakše i jednostavnije.

    Samo izaberite fazu u kojoj se nalazite i počnite već danas sa stvaranjem bolje budućnosti za Vašu organizaciju.

    Faze
    1
    1. Upoznavanje

    Saznajte šta predstavlja Sistem upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja ISO 39001 i zbog čega je pogodan za poslovanje.

    Saznajte više
    2
    2. Uvođenje

    Otkrijte najbolji način da uvedete ISO 39001 i na koji način naša kompanija može da Vam pomogne u tome.

    Saznajte više
    3
    3. Sertifikacija

    Napravite nezavisnu procenu uvedenog standarda i pribavite sertifikat za Vaš sistem upravljanja.

    Saznajte više
    4
    4. Održavanje

    Proverite da li Vaš sistem konstantno raste i razvija se kako bi isporučio najbolja rešenja za Vaše poslovanje.

    Saznajte više

    1. Upoznavanje

    Otkrijte najbolji način da započnete sa implementacijom sistema upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja ISO 39001 i saznajte zbog čega ovaj standard može da doprinese svakoj vrsti poslovanja, bez obzira na to da li se radi o malim ili velikim organizacijama.

    ISO 39001 će pomoći Vašoj organizaciji da doprinese bezbednosti u drumskom saobraćaju i izbegne sve nepotrebne štetne efekte prouzrokovane mogućim nezgodama u kojima učestvuju zaposleni u Vašoj organizaciji. Ovaj standard predstavlja značajan alat za unapređenje Vašeg biznisa i procesa koji će poboljšati Vaš imidž u javnosti i na tržištu.

    Dobra priprema je ključna kako biste izvukli najbolje iz ISO 39001. Mi Vam nudimo prilagođenu dokumentaciju tehničke eksperte kako biste stekli samopouzdanje i započeli sa procesom uvođenja ISO 39001.

    2. Uvođenje

    Bez obzira na to da li ulažete u standard ISO 39001 da biste unapredili svoje poslovanje ili kao odgovor na zahtev tendera, uvođenje ovog standarda zahteva dobru pripremu.

    Prilikom uvođenja ISO 39001, naš tim konsultanata pomoći će Vam da se što bolje i lakše upoznate sa zahtevima standarda, sa ciljem njegove uspešnije primene.

    Kako da primenite ISO 39001?

    Bez obzira na to da li se radi o maloj ili velikoj organizaciji koja implementira ISO 39001, postoji niz elemenata koji se moraju uzeti u obzir tokom tog procesa.

    ISO 39001 je standard za unapređenje  poslovanja, a angažovanje zaposlenih je takođe veoma važno prilikom uvođenja ovog sistema, pri čemu se posebna pažnja usmerava ka onima koji će rukovoditi Sistemom upravljanja bezbednosti drumskog saobraćaja. Neophodno je da oni budu dovoljno obučeni kako bi se sistem efikasno sproveo.

    Mobes Group je tu da Vam pomogne da uklonite sve poteškoće u vezi sa uvođenjem standarda ISO 39001, sa svojim jednostavnim paketom alata i usluga koje nudimo. Saznajte koliko ste dobro pripremljeni popunjavanjem Zahteva za ponudu.

    Saveti prilikom uvođenja ISO 39001:

    1. Obezbedite podršku i posvećenost višeg menadžmenta;

    2. U celokupnom poslovanju obezbedite dobru internu komunikaciju;

    3. Uporedite svoje postojeće sisteme upravljanja bezbednosti drumskog saobraćaja sa zahtevima standarda ISO 39001;

    4. Uspostavite i odredite tim za implementaciju;

    5. Isplanirajte i dodelite uloge, obaveze i odgovornosti;

    6. Prilagodite zahteve upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja ISO 39001 Vašem poslovanju;

    7. Motivišite uključenost zaposlenih raznim obukama i treninzima;

    8. Podelite svoje znanje o ISO 39001 sa zaposlenima i podstaknite ih da se obuče za interne auditore;

    9. Redovno preispitujte svoj sistem upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja kako biste se uverili da ga neprestano unapređujete.

    3. Sertifikacija

    Koraci sertifikacije ISO 39001:

    1. Analiza neusaglašenosti

    Analiza neusaglašenosti predstavlja opcionu aktivnost koja se sprovodi pre same procene. Izbliza ćemo sagledati Vaš postojeći sistem upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja i uporediti ga sa zahtevima standarda ISO 39001. To je zaista isplativ način da proverite da li postoje oblasti koje treba unaprediti, pre nego što se izvrši formalna procena.

    2. Formalna procena

    Formalna procena je dvostepeni proces. Prvo će konsultant da preispita spremnost Vaše organizacje za procenu, proveravanjem neophodnih procedura standarda ISO 39001 i načina kontrolisanja koji su tu razvijeni. Detalji naših analiza će biti podeljeni sa Vama i u slučaju pronalazaka neusaglašenosti, imaćete mogućnost da ih rešite. U slučaju kada su svi zahtevi ispunjeni, prelazi se na procenu nivoa implementacije procedura i kontrolu u okviru organizacije, prema zahtevima sertifikacije ISO 39001.

    3. Sertifikacija

    Kada se postigne nivo sertifikacije, dobićete sertifikat ISO 39001 koji ima važnost tri godine, pod uslovom godišnje provere. Sa tim sertifikatom, posedujete formalan dokaz da Vaša organizacija posluje prema zahtevima standarda ISO 39001 i na taj način vodi brigu ne samo o internim resursima i procesima, već i o zahtevima klijenata i ostalih zainteresovanih strana.

    4. Održavanje

    Uvođenje standarda ISO 39001 se ne radi samo zbog sertifikacije, već i zbog toga što Vam daje smernice o tome kako da konstantno poboljšavate Vašu organizaciju. Održavanje sistema upravljanja bezbednošću drumskog saobraćaja se sprovodi redovnim posetama od strane konsultanta, kako biste bili sigurni da ne samo sprovodite zahteve standarda ISO 39001, već i da sam sistem unapređuje i dodaje vrednost Vašoj organizaciji.

    Popularni kursevi i obuke za ISO 39001

    Koristimo ubrzane tehnike učenja kako bismo bili sigurni da ste u potpunosti razumeli sve zahteve standarda ISO 39001. Ovaj vid obuke se sastoji od predavanja i radionica interaktivnih delova, koji Vam omogućuju da date svoje mišljenje i iznesete svoje stavove, primere iz prakse i slično.

    Saznajte više o obuci za standard ISO 39001.